Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Индустриалното производство в САЩ с първи спад от пет месеца

Производството остава със 7,1% под нивото си от февруари преди пандемията

Индустриалното производство в САЩ с първи спад от пет месеца

Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Американското индустриално производство неочаквано се е понижило през септември, което предполага, че възстановяването от пандемията на COVID-19 се забавя, съобщава Ройтерс.

Общото промишлено производство в САЩ е спаднало с 0,6% през септември 2020 г., първото му понижение от пет месеца. Данните не отговориха на очакванията на пазара за ръст от 0,5%, съобщава Trading Economics.

Със спада през септември производството остава със 7,1% под нивото си от февруари преди пандемията. Производството в промишлеността е намаляло с 0,3% и е с 6,4% под нивото от февруари, докато това при комуналните услуги е спаднало с 5,6%, тъй като търсенето на климатици е намаляло с повече от обикновено през септември. Производството на моторни превозни средства и части се е свило с 4% през месеца.

Междувременно добивната промишленост се е увеличила с 1,7%.

Активността в заводския сектор се засилва като цяло през последните месеци, като успя да преодолее рязкото понижение, настъпило в началото на пандемията. На пръв поглед спадът през септември показва, че за сектора може да е трудно да продължи да се разширява, докато вирусът отшуми, пише MarketWatch.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Индексът на цените на вноса в Германия се понижава с по-малко от очакваното