IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon продава китайското си звено за облачни услуги

Китайският ѝ партньор Beijing Sinnet Technology купува бизнеса за над 300 млн. долара

12:07 | 14.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският партньор на Amazon.com – Beijing Sinnet Technology, заяви, че ще придобие уеб услугите на компанията в Китай за около 2 млрд. юана (301 млн. долара), което слага край на бизнеса в сферата на облачните предложения на американския гигант в страната, предава Ройтерс.

Sinnet, която започна да управлява услугите на Amazon през август 2016 г., заяви в понеделник, че придобиването ще помогне на звеното да „изпълни местните закони и регулации и занапред да подобри качеството на услугата и сигурността“.

Amazon не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Китайските регулатори затягат правилата за чуждестранни данни и облачни услуги, включително въвеждат нови мерки за шпионаж и по-внимателно следене на трансграничните трансфери на данни.

През август Sinnet заяви на клиентите си, че ще започне да спира VPN връзки и други услуги в своите мрежи, които позволяват на хората да заобикалят цензурата в страната, или т.нар. Great Firewall в Китай. Компанията се позова на директните инструкции от страна на правителството.

Промени са свързани с новия киберзакон, който влезе в сила през 2017 г. и прави доставчиците на мрежови услуги отговорни за съдържанието, което е смятано за опасно или такова, което не отговаря на „социалистичеките ценности“.

През 2013 г. бизнесът с уеб услуги на Amazon сключи споразумение с властите в отделните региони в Китай, а преди това е работила с някои от най-големите китайски технологични фирми, включително Xiaomi, Quhoo 360 Technology и Kingsoft.

През последните години пазарът на облачни услуги стана особено населен и конкурентен в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още