Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon ще използва дронове не само за доставки, но и за наблюдение

Патентът е бил предоставен на гиганта в електронната търговия на 4 юни

Amazon ще използва дронове не само за доставки, но и за наблюдение

Снимка: Ройтерс

Amazon.com проучва възможността да използва дронове не само за доставка на пакети, но и за да осигурява наблюдение като услуга на клиентите си, става ясно от патент, предоставен от Американската служба по патентите и търговските марки, съобщава Ройтерс.

Още по темата
Дроновете за доставки може да бъдат използвани за заснемане на видео на имот на потребител с негово съгласие за събиране на данни, които ще бъдат анализирани и ще позволяват засичане на счупен прозорец или пожар, например, или ако вратата на гаража е била оставена отворена през деня, казва се в патентните документи.

Според патента функцията на наблюдение на дрона може да бъде ограничена чрез гео-преграда – технология, която се използва за очертаване на виртуална граница около имота под наблюдение. Всяка снимка или данни, които дронът извлече извън гео-преградата, ще бъдат замъглени или премахнати.

Молбата за патент е била подадена от гиганта в електронната търговия през 2015 г., а патентът е бил предоставен на 4 юни.

По-рано този месец Amazon съобщи, че в идните месеци ще започне да доставя пакети с дронове на клиентите си до 30 минути или по-малко след осъществяването на поръчката.

 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Напрежението между САЩ и Китай ще се запази дори и Байдън да спечели изборите