IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български иновационни проекти се включват в инициативата Call for Solutions

Крайният срок за подаване на предложенията в кампанията за разрешаване на глобални проблеми е 15 август, Bloomberg TV Bulgaria ще даде гласност на най-интересните идеи

10:56 | 12.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Шест български проекта вече се включиха в инициативата Call for Solutions на световния форум Bloomberg New Economy, която търси най-иновативните решения на големите глобални предизвикателства, с които светът се сблъсква. За това информира Bloomberg TV Bulgaria.

Кампанията на световния гигант Bloomberg LP започна в края на юли и ще продължи до 15 август, докогато и всеки с иновативна идея за разрешаване на проблем, може да кандидатства. Седмината представители с най-добри и ефективни решения от цял свят ще бъдат поканени да се включат във форума, който ще се проведе през ноември в Пекин, заедно с близо 500 от най-влиятелните предприемачи, технологични лидери, правителствени служители, експерти и учени от над 60 страни.

Освен със специализиран семинар, на който ще бъдат представени най-добрите идеи по време на форума, екипът на Bloomberg New Economy ще помогне и за реализирането им, поясняват от Bloomberg TV Bulgaria.

Участие в Call for Solutions могат да вземат предприемачи, бизнес лидери, изследователи и различни специалисти от целия свят. Световната инициатива е подкрепена и от единствената бизнес телевизия в България -  Bloomberg TV Bulgaria , която ще даде гласност на най-добрите български идеи.

Българските проекти, които до момента са кандидатствали, предлагат решения на предизвикателства като бюрокрацията и транзакционните разходи за бизнеса в световен план, изменението на климата и проблеми, свързани с урбанизацията.

Всеки може да предложи своята идея до 15 август, а иновативните решния трябва да са в една от следните категории: търговия, технологии, климат, финанси и капиталови пазари, социално включване, урбанизация и глобално управление. За повече информация и кандидатстване

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още