IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският здравен гигант WeDoctor подготвя IPO в Хонконг

Сегашната оценка на компанията е близо 7 млрд. долара

13:30 | 25.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джеф Чен.&nbsp;<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Джеф Чен. Снимка: Bloomberg LP

WeDoctor планира да подаде документи за първично публично предлагане в Хонконг още следващия месец, след като при последния си кръг на финансиране достигна оценка от 6,8 млрд. долара, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

В края на миналата година подкрепената от Tencent Holdings компания набра около 400 млн. долара в новия си рунд преди IPO-то, като получи инвестиции от играчи като Sequoia Capital China и Millennium Management, допълват източниците. WeDoctor е в процес на наемане на глобални координатори, проправяйки път за подаване на проспект още в понеделник, коментират източниците, пожелали да останат анонимни.

По думите им Джеф Чен се е присъединил отново към компанията като главен стратегически директор, съблюдаващ капиталовите пазари и процеса по листването, след като работеше за сингапурската Fullerton Healthcare.

WeDoctor е част от нарастващата група технологични гиганти, които се опитват да трансформират китайската здравна система. Докато се подготвя за първичното публично предлагане, компанията разделя бизнеса си на две части, като планира да листне здравните си операции, които включват онлайн консултации и такива на място, допълват източниците.

По-деликатният бизнес с данни, който събира медицинска информация, ще бъде отделен и ще остане частен, за да отговори на регулаторните изисквания.

WeDoctor отказва да коментира набирането на капитал и плановете за IPO. Sequoia Capital China също не е пожелала да коментира. Базираният в Ню Йорк говорител на Millennium не е отговорил веднага на запитванията по имейл.

Citigroup, JPMorgan Chase & Co. и CMB International Securities организират предлагането на акциите, които първоначално е било планирало за края на миналата година.

По това време WeDoctor е искала да набере между 500 млн. и 1 млрд. долара чрез листването си.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още