IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на търговския спор може да върне Apple към 1 трлн. долара капитализация

Това може да добави по 25 долара на акция към цената на книжата на фирмата според анализатор

16:22 | 14.06.19 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разрешаването на търговския спор между САЩ и Китай може да добави по 25 долара на акция към цената на акциите на Apple и да я върне обратно към пазарна капитализация от 1 трлн. долара, твърди анализаторът на Wedbush Securities Даниел Айвс, цитиран от Bloomberg.

Увеличението от 25 долара ще се равнява на 13% повече от цената, на която Apple приключи борсовата сесия в четвъртък - 194,15 долара, и ще върне пазарната ѝ стойност до 13-цифрена.

През август Apple стана първата американска компания с 1 трлн. долара капитализация, а от ноември насам оценката ѝ е под тази граница.

Сделка между САЩ и Китай “ще премахне основния риск от Китай, който тегне като тъмен облак над акциите в момента”, коментира Айвс в писмо до клиентите. Според него акциите на Apple на този етап са най-сигурни от тези на FAANG спрямо антитръстовите заплахи.

Въпреки това, ако САЩ продължат да повишават митата за китайските стоки, това може да доведе да промени правилата на играта за Apple, тъй като ще засегне разходите за произвеоството на iPhone, твърди Айвс. Това ще значи, че производството ще се сблъска с ограничения през следващата година.

Едно евентуално решение на търговския спор по време на срещата на Г-20 в Япония в края на месеца може да добави между 20 и 25 долара на акция за Apple през следващите месеци, твърди анализаторът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 4 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
Преди малко в БИЛЛ-а гледах колко е пропаднал персонала.Явно се разпореждаше на терен някакво младо момиче.Някаква пенсионерка рече, че и е свършило работното време.Малката дебелана се правеше на интересна.Старата рече:- Освен, че си ****, ами си и н'агла.и после в смисъл: да си дигна чукалата и да се оправяш сама не щеш ли?Такава е младата работна ръка тъдява: неадекватна, без трудови навици и н'агла > това разбира се не е правило, но отчетлива тенденция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
*** въпрос с мнооооого сложен и дълъг отговор :))) , ама да пробвам кратичко ...1. като влезеш в магазин на ябълката купуваш един продукт :))) , няма 10-ки гъсъмъта , един е iPhone ... няма други , този в момента , няма серии няма семейства няма стари няма нови , има само заигравка с паметта , нищо друго , перфекционизъм в качеството .... същото важи и за iPad , iMac , iWatch , iPod ...2. хората импе обичат да им е лесно и интуитивно да работят с иначе изключително сложни инженерни устройства и това в ябълката им е природен закон поставен от стив джобс . всичкият им софтуер и устройствата дето е инсталиран е интуитивен за работа . ако мислиш че това се постига лесно , опитай да си инсталираш линукс и да го настроиш с някоя графична среда по избор с 2-3 популярни приложения за работа :))) . безкомпромисно в това отношение , плюс пълна съвместимост на устойствата за каквото се сетиш :)))3. ябълката импе е топ производител на луксозни стоки . от световна величина . те не продават гъсъмъта и компютри .... продават световен стандарт на лайфстайл ... когато в задният джоб на ластичните дънки дето кръстосват офисите и концетрират цялото мъжко внимание , започнат да се подават гъсъмъта с цветенце (виж емблемката на хуавей) а не с огризка тогава ще го мислят ябълките . когато костюмарите влезнат в банката и извадят на масата онова с цветенцето а не с огризката тогава ще го мислят ябълките . дотогава гледай и цъкай и мисли и задавай въпросите си защо ама как и някой да ми обясни :)))още доста може да се пише , ама ти виждаш ли смисъл ? мислиш че ще мога да те убедя с няколко поста ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Ти пък може би разбираш - ти, дето сигурно не правиш разлика между акция и облигация? Ти си един обикновен политически ***, а интеликтуалното ти ниво е толкова ниско, че понякога си мисля, че си бот. Ако все пак си биологически индивид, твоите господари са те наели само защото цената ти е по-ниска от тая на един бот. На пост ли ти плащат, или на буква? По-вероятно на пост. По 2 цента поне дават ли ти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Питах го, когато акциите на Ябълчичката се сринаха с 20%. Не ми каза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 3
ivailojelyazkov
преди 4 години
никога няма да разбереш.НИКОГА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 4
ivailojelyazkov
преди 4 години
изброй 10 (десет ) продукта или услуги създадени в нигерията със сняг-расия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 4
ivailojelyazkov
преди 4 години
ще докараш инсулт / инфаркт на троловете ABBA и иператора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
Питай ФЕД, що наводнява пазара с нови и нови ТИР-ове зелени хартийки с холивудско покритие.Де да се дянат тия хартийки.Естествено в най-рекламираното и най COOL, Fashion and e.c.t.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
julian12
преди 4 години
Питай дедо ти Бъфет. Той ще ти обясни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
Тъй де,то и аз не разбрах какво точно ще и повиши цената,па да я обоснове, още по-малко.Понеже едни нашенчета ми предлагаха акции на гризаната ябълка, обосновавайки се само на: COOL.... Yeaaa....,то цената е подлатена само с пропаганда и реклама > на обединеният от САЩ запад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още