IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Люксембург обжалва решението на ЕК за възстановяване на 250 млн. евро от Amazon

Правителството на Люксембург отхвърля твърденията, че е дало на Amazon "селективно предимство" в данъчно отношение

15:01 | 15.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Люксембург обяви днес, че ще обжалва решението на Европейската комисия, която през октомври поиска гигантът в онлайн търговията Amazon да възстанови на херцогството 250 милиона евро от неправомерни според Брюксел данъчни облекчения, предадоха световните агенции.

Правителството на Люксембург отхвърля твърденията, че е дало на Amazon "селективно предимство", като му е позволило да плати значително по-малко данъци в сравнение с други компании.

Комисията обяви това на 4 октомври след тригодишно разследване на данъчно споразумение между компанията, чиято европейска централа е в Люксембург, и Великото херцогство, подписано през 2003 година и подновено през 2011 година.

Люксембург подчертава, че обжалването му има за цел да се постигне юридическа яснота и не поставя под въпрос ангажимента му към прозрачността в данъчната сфера и борбата с вредни данъчни практики.

Amazon още не е обжалвал решението на комисията, но още през октомври увери, че не е ползвал никакво специално отношение от страна на Люксембург.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още