IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насочването към хибридната работа тласка нагоре бизнеса на Accenture

Новата прогноза на компанията надмина очакванията на анализаторите

20:56 | 23.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Accenture Джули Суийт<em>. Снимка:&nbsp;Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на Accenture Джули Суийт. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Консултантската IT компания Accenture даде прогноза за приходите си за първото тримесечие, която се оказа над тази на анализаторите. Фирмата очаква силно търсене на облачните ѝ услуги, както и на тези за сигурност, докато компаниите отлагат завръщането си в офисите и се насочват към хибриден модел на работа заради делта варианта на коронавируса, предава Ройтерс.

Цената на акциите на базираната в Дъблин компания, която спечели от свързаните с пандемията рестрикции, накарали редица бизнеси да работят онлайн, нарасна с близо 1,2% в началото на търговията. Стойността на книжата се е повишила с близо 28% от началото на годината.

Търсенето на IT консултантски услуги расте, докато възходът на делта варианта на коронавируса кара редица компании да удължат политиката за работа от вкъщи и да приемат хибриден модел на работа.

За фискалната 2022 г. Accenture очаква от 12 до 15 процента ръст на приходите и прогнозира подобен брой придобивания на този от миналата година.

Accenture, сред чиито клиенти попадат компании от Fortune Global 500 от индустрии като здравеопазването, финансовите услуги и медиите, инвестира над 4 млрд. долара в 46 придобивания през 2021 г., за да отговори на нарастващото търсене на нейните услуги.

„В началото на фискалната 2021 г., след като инвестираме в облака от десетилетие, видяхме, че пандемията драстично ще ускори прехвърлянето на нашите клиенти в облака“, коментира главният изпълнителен директор Джули Суийт при представянето на финансовите резултати.

Общите приходи на компанията са нараснали с около 24% до 13,42 млрд. долара през четвъртото тримесечие, в съответствие с очакванията за 13,42 млрд. долара по данни на Refnitiv.

На коригирана база Accenture е спечелила по 2,20 долара на акция. Прогнозата на анализаторите беше за 2,19 долара на акция.

Технологичната компания прогнозира, че приходите ѝ за текущото тримесечие ще са между 13,90 млрд. и 14,35 млрд. долара, спрямо 13,51 млрд. долара, очаквани от анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още