IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един директор на GameStop се оттегля

Главният директор за клиентите на компанията Франк Хамлин напуска на 31 март

17:12 | 23.03.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

GameStop Corp обяви, че главният директор за клиенти на компанията Франк Хамлин ще напусна на 31 март, предава Ройтерс.

Това е втори ръководител, който напуска компанията, след като главният финансов директор Джим Бел обяви, че също се оттегля този месец. Това е и знак за задълбочаването на промените в търговеца на игри, задвижвани от новия му най-голям акционер – съоснователя на Chewy.com Раян Коен.

Хамлин, който преди това е бил главен маркетинг директор на компанията, е на сегашната си позиция от юни 2019 г. Като главен директор за клиенти той отговаря за маркетинга, лоялните клиенти и омниканалния бизнес на компанията.

Откакто Коен се присъедини към борда на GameStop през януари, той буквално е обсебил обслужването на клиентите, вкл. търси обратна връзка от лоялни клиенти и даде тласък на надграждането на уебсайта на компанията и системата за онлайн поръчки.

Целта на Коен е да превърне класическия търговец на игри в компания за електронна търговия, която да се конкурира в наситената дигитална среда.

GameStop беше основният бенефициент на вълна, задвижвана от социални трейдъри, която доведе до рязък ръст на цената на акциите на компанията и причини загуби за милиони на някои хедж фондове, които продаваха акции на късо.

Цената на акциите на компанията продължават да се търгуват в широк диапазон. Очаква се компанията да отчете резултатите от четвъртото тримесечие след затварянето на пазарите във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още