IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ричард Брансън продаде акции от Virgin Galactic за над 150 млн. долара

Продажбата е извършена в периода от 12 до 14 април

12:24 | 15.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Сър Ричард Брансън, основателят на Virgin Galactic, който помогна на компанията да стане публична през 2019 г., е продал акции от нея за над 150 млн. долара през последните три дни, сочат документи, подадени до регулаторите в САЩ, пише CNBC.

Брансън и четири компании, които той притежава, включително Virgin Group, са продали 5 584 000 акции от Virgin Galactic между 12 и 14 април. Общата стойност на книжата е 150,3 млн. долара. Те са продадени на цени между 26,85 долара и 28,73 долара.

Virgin Galactic не е отговорила веднага на запитванията за коментар пред CNBC. Книжата на компанията завършиха борсовата сесия в сряда на ниво от 26,68 долара, като от началото на годината стойността им е нараснала с 12 на сто.

Брансън продаде акциите само месец след като председателят на Virgin Galactic Чамат Палихапития продаде останалия си личен дял от фирмата. По това време Палихапития коментира пред CNBC, че планира да пренасочи средства „към голяма инвестиция, насочена към борбата с климатичните промени“, но допълни, че остава „посветен както винаги на екипа, мисията и перспективите пред Virgin Galactic”.

Миналата година, когато пандемията на Covid-19 засегна бизнеса с туризъм и почивки на Virgin Group, Брансън продаде част от дела си в Virgin Galactic за около 500 млн. долара.

Компанията за космически туризъм работи по завършване на разработката си на космически кораб, който да превозва хора „до ръба на Космоса и обратно“. Virgin Galactic се сблъска с проблеми през декември, когато електромагнитни смущения я накараха да прекрати новия си опит за осъществяването на космически полет. Очаква се следващият опит да е през май.

Забавяния в разработката отложиха във времето планирания дебют на Virgin Galactic в услугите за космически туризъм. Главният изпълнителен директор Майкъл Колглейзиър заяви, че компанията не очаква да започне търговски полети поне до началото на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още