IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайтел откри 100 работни места, предлагащи поддръжка на eBay

Българският екип обслужва германския пазар

16:25 | 27.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Глобалната търговска платформа eBay за първи път наема голям оператор на услуги в сферата на облужването на клиенти у нас – Сайтел, благодарение на което създаде 100 нови работни места в България, съобщават от компанията.

По думите на eBay всеки от телеагентите преминава поне 160 часа професионално обучение, а българският екип в поддръжката обслужва германския пазар.

Ръководството на компанията е със седалище във Варна, но телеагентите работят в различни български градове, възползвайки се от възможностите за работа от дистанция.

По думите на Георги Узунов, генерален мениджър на Сайтел за България, местният екип специалисти обработва средно по 35 до 40 запитвания дневно.

„Освен това, тъй като компанията прилага модела на работа вкъщи, бяхме спокойни и сигурни, че екипът ни за поддръжка на eBay ще е в безопасност по време на пандемията. Очакваме с нетърпение по-нанатъшното разширяване на екипа”, допълва той.

„В eBay се стремим да добавяме стойност за пазарите, на които оперираме. Като се има предвид, че България е сред нашите приоритетни пазари, изборът на Сайтел за наш партньор ни свързва още по-силно с това прекрасно място и съм сигурен, че ще помогне на местната общност, тъй като за много хора е важно да работят там, където живеят”, твърди Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие на eBay.

През 2019 г. 50 български малки и средни предприятия от района на Пловдив преминаха обучение от eBay в рамките на един месец, за да могат да повишат продажбите си зад граница през платформата на компанията. Те са създали собствени електронни магазини в eBay, допълва гигантът.

По думите на Иля Кретов България има голям потенциал за увеличаване на износа.

„Най-лесният начин той да се реализира е да се извършват продажби онлайн. Ето защо сме поели ангажимент да предоставяме различни възможности на съществуващите български продавачи, както и на нови компании, които биха желали да се присъединят към нас“, посочва още той, визирайки активната програма за подкрепа на малки и средни производители у нас „Always Open”.

От eBay посочват, че осигуряват лесен достъп на малките и средни бизнеси до международната аудитория от над 180 млн. потенциални клиенти на общо 200 пазара.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Ivel
преди 3 години
Не плащат добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още