IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Amazon Джеф Безос продаде акции за 1,8 млрд. долара 

Продажбата е намалила стойността на дела му в компанията, която е третата по пазарна капитализация в света, до около 110 млрд. долара

20:38 | 01.08.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основателят на компанията за онлайн търговия Amazon Джеф Безос е продал акции за 1,8 млрд. долара през последните три дни на юли, предаде Ройтерс. 

Продажбата е намалила стойността на дела му в компанията, която е третата по пазарна капитализация в света, до около 110 млрд. долара. 

Решението на Безос е част от одобрен по-рано план. Продажбата е била обявена пред регулаторните органи, като според документацията сега втори по значимост индивидуален акционер в компанията е бившата му съпруга Макензи.

Нейният дял, получен по бракоразводното споразумение, в момента е на стойност над 37 млрд. долара. 
Джеф Безос запазва лидерската си роля сред милиардерите в света, докато Макензи вече е 23-та в класацията, според данни на списание "Форбс". 

Двойката обяви намерението си за развод през януари, припомня Ройтерс. 
Бизнесменът бе заявил по-рано, че всяка година ще продава акции за около 1 млрд. долара, за да финансира космическата си компания Blue Origin. Целта на компанията е в крайна сметка да намали цената за космическите пътувания до равнища, които ще позволят на милиони хора да живеят и работят в Космоса, според думите на Безос.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 10
studioaa
преди 4 години
За мен това доказва, че самият Безос очаква акциите на Амазон да тръгнат солидно надолу и затова той е намерил балъци, на които да продаде част от акциите си. Разумно решение, акциите не струват повече от 400$ за къс...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още