IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gucci прибавя блясък в бизнеса си с първа колекция луксозни бижута

Бижутата са един от най-добре представящите се сегменти в луксозната индустрия през 2018 г.

22:47 | 30.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италианската модна марка Gucci, която опитва да генерира ръст на приходите на френската луксозна група Kering, ще прибави луксозни бижута в колекция през юни или юли, съобщи ръководителят на Kering  Франсоа-Анри Пино, цитиран от Ройтерс.

Бижутата са един от най-добре представящите се сегменти в луксозната индустрия през 2018 г., сочат данни на консултантската компания Bain & Co. Тя прогнозира, че продажбите на глобалния пазар на стойност 18 млрд. евро ще нараснат със 7% тази година.

Този растеж е сходен с отчитаното покачване при обувките и е по-висок от категориите с висок марж като чантите, от които модни компании като Gucci обикновено извличат голяма част от печалбата си.

Повечето марки произвеждат обеци и други аксесоари, но луксозните бижута са по-голяма рядкост и нишата е заета от компании като швейцарската Chopard или притежаваната от Kering марка Boucheron.

„Двеста бижута с много цветни скъпоценни камъни ще бъдат произведени в Италия“, казва президентът и главен изпълнителен директор на Kering Франсоа-Анри Пино в интервю за френския вестник Le Figaro.

В последните години Gucci е една от най-бързо растящите луксозни марки благодарение на покачващия се оборот под ръководството на дизайнера Алесандро Микеле. Това поставя въпроса колко време може да трае бумът и затова брандът вече засилва инвестициите си в нови линии мебели и козметични продукти.

Общите приходи на Kering достигнаха 3,4 млрд. евро (3,90 млрд. долара) през третото тримесечие, като нараснаха с 27,5% на годишна основа благодарение на силните продажби на Gucci.

Пино заяви още, че Kering цели да използва етично добивано злато за всичките си бижута след две години спрямо сегашните 70%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още