Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Компанията майка на British Airways ще следва целта за нулеви емисии до 2050 г.

Това е първата голяма авио група, която поема подобен ангажимент

Компанията майка на British Airways ще следва целта за нулеви емисии до 2050 г.

Снимка: Ройтерс

IAG, компанията майка на British Airways, съобщи, че ще постигне нулеви въглеродни емисии до 2050 година. Така IAG става първата голяма самолетна група, която поема такъв ангажимент, предаде Ройтерс.

Авиационният сектор е под все по-голям натиск от еко активисти като движението "Бунт срещу унищожението". 

Още по темата

IAG заяви, че ще постигне целта като намали парниковите газове от вътрешните полети на Бритиш еъруейз чрез инвестиции в "зелени" проекти от 2020 година, инвестиции в устойчиво самолетно гориво и замяна на по-старите самолети с по-икономични през следващите пет години.

Инвестираме в нови самолети и иновативни технологии, за да намалим въглеродния си отпечатък в сектор, в който в момента няма алтернатива на самолетното гориво, посочи в съобщение главният изпълнителен директор на IAG Уили Уолш.

IAG отбелязва, че предвидените стъпки ще помогнат авиокомпанията да даде своя принос британската икономика да постигане нулеви въглеродни емисии до 2050 година и ще помогне за осъществяването на целта на ООН за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса.

Според протестиращите евтините полети на кратки разстояния ще направят невъзможно Великобритания да постигне климатичните си цели и ще имат много тежки последици за света.

Уолш отбеляза, че авиационният сектор има дял само от 2 процента в световните въглеродни емисии, а мерките на самолетната група са част от едно по-широко решение за намаляване на вредите за околната среда, нанасяни от авиацията.

/БТА/

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
„България Еър“ с нови възможности за полети между София и Москва