IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Отмъстителите: Краят“ надмина „Титаник“ по приходи в световния боксофис

В момента лентата е изпреварвана единствено от „Аватар“ на Джеймс Камерън

13:33 | 06.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последната част от поредицата за супергерои на „Марвъл“ - „Отмъстителите: Краят", който и тази седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, надмина „Титаник“ по глобални приходи, съобщиха световните агенции.

Лентата събра общо 145,8 милиона долара от прожекции в САЩ и Канада през уикенда и 2,19 милиарда долара след две седмици в киносалоните по света, посочва БТА.

С това постижение продукцията надмина блокбастъри от калибъра на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ (2,07 милиарда долара) и култовия „Титаник“ (2,18 милиарда долара). Новите „Отмъстители“ засега отстъпват по глобални приходи единствено на „Аватар“ на Джеймс Камерън с постъпления от 2,79 милиарда долара.

Популярността на лентата стана очевидна още от първите й дни по киносалоните. След само една седмица филмът се превърна в петият по приходи на всички времена, изпреварвайки по този показател дори „Аватар“, съобщава Bloomberg. Според експерти „Отмъстителите: Краят“ ще успее да се превърне в най-печелившият филм в историята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още