IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ravensburger отчете най-високите приходи в историята си

Производителят на пъзели увеличава продажбите си с една пета на годишна база

14:51 | 29.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ravensburger е продала 21 млн. пъзела през миналата година. <em>Снимка:</em>&nbsp;<em>EPA/Daniel Karmann</em></p>

Ravensburger е продала 21 млн. пъзела през миналата година. Снимка: EPA/Daniel Karmann

Тенденцията за редене на пъзели е стимулирала растежа при производителя на игри Ravensburger през миналата година. В световен мащаб са били отчетени с почти 20 процента по-високи продажбата на пъзели за възрастни и деца на годишна база, заяви изпълнителният директор Клеменс Майер, цитиран от DPA. Продадени са били 21 милиона бройки.

Според Майер това се дължи на нуждата на много хора да направят „нещо лично, междуличностно“ като баланс към дигиталния ежедневен живот. И играта с писта и топчета "GraviTrax" продължава да се представя много добре. През 2019 г. по целия свят са продадени 3,8 милиона продукта от серията. 

Приходите от продажбите на Ravensburger нараснаха на годишна база с 6,7 процента до около 524 млн. евро. По този начин издателят на игри постигна най-високия оборот в 137-годишната история на семейната компания.

Групата не предоставя никаква информация за печалбата. Преди всичко тя расте в чужбина; Майер казва, че там са генерирани около две трети от приходите от играчки. Най-големият пазар е Северна Америка.

Ръководителят на компанията обаче остава предпазлив по отношение на прогнозата: „По принцип сме положителни в началото“, каза той. „Ще бъде вълнуващо да видим как ще се държи икономиката. В някои отрасли вече ясно можете да се забележи, че има спад. Всъщност днес не виждаме никакви основни признаци, че хората започват да харчат по-малко пари“. Това обаче може да се промени бързо, добавя той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още