IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify привлича все повече зрители с видео рекламите си

Компанията залага сериозно и на подкастите си

15:39 | 14.09.18 г. 1
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Музикалната стрийминг платформа Spotify привлича все повече зрители, освен слушатели, към своята безплатна услуга и намира нови начини да насочва реклами и подкасти към потребителите. Това разкри пред Ройтерс глобалният ръководител на рекламните продажби на компанията.

Шведската фирма, която е повишила стойността си с 39%, откакто се листна на борсата в Ню Йорк през април тази година, се радва на растеж на видеото. Освен това увеличава аудиторията си чрез бърз растеж на спонсорираните подкасти, коментира Браян Бенедик на събитие в Кьолн.

“Видеото е нашият най-бързо развиващ се формат, което е странно за водена от звука платформа”, коментира Бенедик в интервю.

Spotify предлага безплатна услуга с реклами и платена без, като 83 млн. потребители в момента плащат месечен абонамент, повече отколкото има най-близкият ѝ конкурент Apple. Други 100 млн. предпочитат безплатното предложение.

Компанията сега е на стойност 33 млрд. долара, а анализатори твърдят, че трябва да оправдае оценката си, като постигне амбициозните цели за растеж, избрани от нейния основател Даниел Ек, който иска 35% ръст на приходите тази година.

Повечето потребители на безплатната услуга ползват мобилни устройства, които носят по-голямата част от рекламните приходи, където видеото е най-бързо развиващият се рекламен продукт.

Spotify следи онлайн поведението. Ако разбере, че потребителите гледат приложението ѝ, тя пуска видео реклама. Ако те само слушат, тогава им пуска аудио реклами.

Същевременно Spotify засилва предложенията си на подкасти. Макар че не прави рекламни паузи за премиум потребителите, предаванията могат да бъдат спонсорирани по същия начин, както големите спортни събития, излъчвани по телевизията и подкрепяни от големи марки.

Бенедик твърди, че вижда потенциал в това Spotify да ползва алгоритми, които препоръчват подкасти заедно с препоръчаната музика. Идеята е това да се случва на база на интересите на потребителите и да ги кара да се връщат отново и отново в платформата.

В Германия слушането на подскасти в Spotify се е увеличило със 150% на годишна база, а в глобален план растежът е 367%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sportislife
преди 5 години
Струва си да се довериш на професионалист от Алтернатива Файненшъл ООД!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още