IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault потвърди приоритетното значение на съюза си с Nissan

Няма да има успех за Renault без успех на съюза с Nissan и Mitsubishi, заяви резидентът на френския автомобилопроизводител Жан-Доминик Сенар

19:45 | 12.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар потвърди в сряда приоритетното значение, което компанията отдава на партньорството си с японските автомобилостроители Nissan и Mitsubishi, предаде БТА.

Той направи това пред акционерите, събрали се за общото събрание на Renault в Париж.

„Няма да има успех за Renault без успех на съюза" с Nissan и Mitsubishi, заяви Сенар. Неотдавна той не успя да доведе до успешен край проекта за сливане с Fiat Chrysler заради сдържаността на Nissan и на френската държава, която има 15-процентен дял в Renault.

„Днес е ново начало за съюза и той е, и трябва да остане, едновременно стълб и двигател за развитието на всеки от членовете си", подчерта Сенар.

Множество от малки акционери напълни Двореца на конгресите в Париж за събранието. Ръководството на компанията очаква в него да се включат двойно повече хора спрямо миналата година или около 900 души. 

В края на миналата седмица стана ясно, че Франция е готова да обмисли намаляване на дела си в Renault, за да консолидира партньорството си с Nissan, обяви френският министър на финансите Брюно льо Мер.

Той говори в Япония, след като италиано-американският автомобилопроизводител Fiat Chrysler оттегли предложението си за сливане с Renault с мотива, че преговорите са станали безсмислени заради политическата съпротива в Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още