IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen изтегля 700 000 коли в цял свят

Основното при всички е, че имат автоматична скоростна кутия и система за безключов достъп в салона

16:11 | 25.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията Volkswagen ще вкара в сервизите си 679 027 автомобили, които са оборудвани с автоматична скоростна кутия и система за безключов достъп в салона. Акцията започва на 11 октомври, като засяга модели на германската марка в цял свят, съобщава Automedia.bg.

Сред тях са Beetle и Beetle Convertible (произведени през 2012-2019 г.),  ), Golf GTI (2015-2019 г.), Golf (2015-2016 и 2018-2019 г.), Jetta (2011-2018 г.) и Golf SportWagen (2017-2019 г.), съобщава на сайта си Националното управление за безопасност на движението на САЩ.

Оказва се, че шофьорите на тези автомобили могат случайно да извадят ключа по време на движение и така да се стигне до сериозна авария и съответно до пострадали хора. По принцип, всички водачи са наясно, че ключът не бива да се вади, когато лостът не е поставен в положение Parking. Оказва се обаче, че на контактите на превключвателя на скоростния лост се натрупва силикат (минерални или химически съединения, съдържащи силиций) и той води до изваждане на ключа.

Засега няма регистрирани инциденти, но във Volkswagen искат да вземат мерки за предотвратяването им. Засегнатите коли са от цял свят, не само от САЩ, като от компанията обещават, че ремонтът ще бъде извършен бързо и напълно безплатно за собствениците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Ако. Наш боко от Банкя ПАК иска тази компания да дойде у нас. Дори е готов да им брои държавни пари, за да не отиде в Турция - не свои, да не помислите нещо друго? А турците са МНОГО ПО-БЕДНИ от нас и затова боко се бърка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още