IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW: Tesla държи половината пазар, ние искаме другата половина

Директорът на германския концерн за Америка нарече "Дизелгейт" "върховното предателство

21:49 | 28.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Volkswagen за Америка Скот Киог коментира смело глобалния скандал „Дизелгейт”, както и новата посока на развитие на германския автомобилен гигант.

Киог нарече „Дизелгейт” „върховното предателство” на компанията спрямо клиентите й.

„Оттук нататък ще работим много по-отговорно и етично, насочили сме се към електромобилите и се надявам, че чрез тях ще постигнем изкупление – обясни Киог. – Излизаме на пазара на електромобили с истински Volkswagen, при това на добра цена, а сега този пазар се изгражда, клиентите тепърва се ориентират и изграждат вкусовете си.

„Китай ще е най-експлозивният пазар на електромобили“, допълва шефът на VW за Северна Америка. „Там има нужда от много електромобили, за да се преборят със замърсяването на въздуха. На практика Китай пропусна развитието на автомобилите през XX век и сега имат нужда от нов автомобил – електромобили, автономни, свързани един с друг. Политиката на държавата в Китай по отношение на електромобилите помага на клиентите да се насочат към тези возила”

Какво обаче ще противопостави VW на Tesla вижте в продължението на материала в Automedia.bg! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още