IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" изкупува 40 хил. собствени акции за сделката с GOAP

Дружеството се е договорило за извънборсови сделки с двама независими акционери, които ще бъдат осъществени в периода 27-30 юни

11:55 | 27.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Производителят на IoT устройства „Алтерко“ възнамерява да придобие до 40 хил. собствени акции с извънборсови сделки. Това съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

Продавачите са двама независими акционери, допълва се в съобщението.

Акциите представляват 0,22% от капитала на дружеството. Сделките ще се осъществят в периода 27-30 юни.

Договорената цена е 19,5 лева на акция. Тази сутрин има сключена сделка на регулиран пазар на цена от 17,85 лева на акция.

С извънборсовите сделки ще бъдат осигурени акции за плащане на част от цената при евентуалното придобиване на Словенскaта IoT компания GOAP d.o.o. Nova Gorica („GOAP“).

„Алтерко“ оповести намерението си да придобие 100% от капитала на GOAP в началото на юни. Индикативната покупна цена е 3,3 млн. евро, платима в брой и в акции на българското дружество.

Aлтернативно, в случай че „Алтерко“ и акционерите на GOAP не постигнат съгласие по сделката, придобитите собствени акции могат да бъдат използвани в програма за стимулиране на служителите или продадени на частни инвеститори, посочват от „Алтерко“.

GOAP е словенска компания в областта на интернет на нещата (IoT), специализирана в предоставянето на решения за интелигентни домове и системи за интелигентни сгради. Компанията разработва решенията за интелигентни домове Qubino, както и устройства за автоматизация на круизни кораби, като предоставя решения за някои от най-големите круизни линии в света.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още