IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българин купи имение за близо 35 млн. долара в Бевърли Хилс?

Имотът е придобит от юридическо лице, свързано с човек на име Христо Йорданов Христов

11:18 | 23.04.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Огромно имение в Бевърли Хилс беше продадено за сумата от 34 620 000 долара, което го превръща в най-голямата сделка с жилищен имот в града от началото на годината, съобщава списание Variety.

Самоличността на купувача е обвита в необичайна мистерия и засега не е потвърдена. Според изданието той е чужденец. Имотът е бил придобит чрез юридическо лице, свързано с човек на име Христо Йорданов Христов. Той или е известен търговец на оръжие, живеещ в България, или е негов съименник.

Variety отбелязва, че мистерията около самоличността на купувача е само временна и в крайна сметка ще стане обществено достояние.

Жилището е с площ от 1320 кв. м и е построено от бившия израелски военен Гала Ашер, който се превърнал в успешен имотен предприемач, специализиран конкретно в големите имения. Досегашните собственици на имота са били базираният в Далас предприемач д-р Дъг Барнс, специализиран в продажбите на очила, и съпругата му Моли.

Имението било построено през 2014 г. и първоначалната му цена била 55 млн. долара, така че Христов или истинският купувач на имота, който е да е той, е сключил изгодна сделка.

Жилището разполага със седем спални – три на долния и четири на горния етаж, и огромно основно помещение от близо 300 кв. м. Сред другите екстри са домашно кино, изцяло остъклено помещение за съхраняване на вино и конферентна зала.

Навън имението разполага с огромен двор с плувен басейн и по-малка къща в съседство. Палмовите дървета, които обграждат имота, засилват уединеността му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 15 rate down comment 5
karadjata
преди 4 години
Няма да се изненадам ако се окаже, че е свързан с ГРОБ даже може и да е на Цв. Цв. или на Б.Б. а защо не и на цар Доган
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
Onia
преди 4 години
Българската мечта: продаваш руско оръжие, купуваш имот в Бевърли Хилс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още