IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южното крайбрежие на Майорка привлича вниманието на чуждестранните купувачи

Най-търсени са вилите и полусамостоятелните къщи

17:32 | 28.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на имоти в Майорка са се удвоили през последните пет години, като в момента търсенето е съсредоточено върху крайбрежни имоти, гледащи към залива Палма, сочат данни на имотната компания Engel & Völkers, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Близостта до международното летище, бързите връзки с Палма и добрите спортни съоръжения са привлекли интереса на потенциални купувачи към южното крайбрежие на острова през последните няколко години.

Юкмахор е главният град на региона, който е и най-голямата община в Майорка, разположена на 15 км от летището и с общо 16 града и села, както и 45-километрова брегова линия. Сон Вери, Кала Блава и Сестаньол се радват на особена популярност.

„През последните пет години продажбите се удвоиха, а миналата година регистрирахме ръст на продажбите с 6,5% спрямо 2017 г. Наблюдаваме също подчертано повишение на средните цени на имотите, което се дължи основно на ограниченото предлагане по крайбрежието и повишеното търсене“, казва Кристина Дойч, управляващ партньор в Engel & Völkers.

Тя обяснява, че купувачите, предимно германци и все повече французи, испанци и холандци, са привлечени основно от факта, че могат да се сдобият с повече имоти за парите си, като цените на апартаментите започват от 280 хил. евро в райони като Кала Пи и достигат до 500 хил. евро в по-популярни части от крайбрежието като Сон Вери Ну и Белависта.

В момента най-търсените имоти са вили и полусамостоятелни къщи, сочи докладът. Средната цена на вилите до морето достига 1,9 млн. евро, докато имотите във вътрешността и с по-далечни гледки към морето се продават средно за 1,4 млн. евро.

„От известно време разказвам на клиентите си за красивия юг, но през последните пет години има подчертана промяна на пазара, тъй като клиентите се интересуват все повече от тази част от крайбрежната линия, където могат да получат повече за парите си, отколкото в други области на Майорка и в същото време да останат близо до Палма“, отбелязва Дойч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още