IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JYSK ще строи регионален разпределителен център за 200 млн. евро в Унгария

Съоръжението ще заработи през 2022 г., компанията ще разкрие още 300 работни места

19:58 | 21.04.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: JYSK</em></p>

Снимка: JYSK

Датската верига за стоки за дома JYSK купува парцел в непосредствена близост до Будапеща, за да построи мащабен логистичен център, съобщава онлайн изданието ЕuropeRE. 

Дъщерно дружество на Erste Bank в Унгария е подписало споразумение за продажба на парцела с площ 57 ха, посочва се в публикацията. 

Компанията ще построи регионален разпределителен център с площ 143 хил. кв.м. Инвестицията се изчислява на 200 млн. евро.

Датската компания ще разкрие 300 нови работни места в логистичния хъб.

Сградата се планира да бъде завършена през 2022 г.

„Успешното приключване на сделката е резултат от близо 1-годишен процес на преговори. Много сме доволни, че парцелът, който има изключителни параметри, беше избран от купувача за тази уникална инвестиция. За да подкрепим инвестицията, ние стартирахме инфраструктурни разработки в района с надеждата да помогнем за по-нататъшния процес“, коментират от Erste Ingatlan Kft.

JYSK оперира 2 800 магазина в 52 страни по света. Компанията присъства в Унгария от 2004 г., със седалище и 16 обекта, разположени в Будапеща. За компанията в Унгария в момента работят 770 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още