IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Климатичните промени ще намалят стойността на имотите в бедните райони на САЩ

Близо 40% от 175-те общности, където се очакват постоянни наводнения до 2045 г., имат ниво на бедност над средното за страната

14:02 | 18.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По-бедните американски райони се очаква да бъдат особено силно засегнати от унищожителните ефекти от климатичните промени, включително и чрез намаляването на цените на имотите, заради природните бедствия и увеличаващите се разходи за застраховки.

Близо 40% от 175-те общности, където се очакват постоянни наводнения до 2045 г., имат ниво на бедност над средното за страната, показва анализ на Федералния резерв за Сан Франциско, цитиран от Bloomberg.

В доклада се посочва, че цените на недвижимите имоти по всяка вероятност ще намалеят заради нарастващия риск от наводнения.

„Това може да се окаже бедствие за притежателите на имоти, чиято къща е най-големият им актив и значителен дял от нетното им състояние“, посочват от банката. „Това ще има непропорционално вредно въздействие върху домакинствата с ниски и средни доходи. Очевидно това може да доведе до понижаване на стойността на имотите за подобни общности“, се казва още в текста.

Голяма част от предприемаческата дейност в Залива на Сан Франциско е разположена близо до самия залив, което прави брега „по-уязвим на покачване на нивото на морската вода, отколкото се смяташе по-рано“, посочва още докладът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 0
Hahoto
преди 4 години
По-бедните американски райони се очаква да бъдат особено силно засегнати от унищожителните ефекти от климатичните промени - първо изречение внушава страх. цитиран от Bloomberg - а ето и рупорът на пропагандата.Новата "зелена" религия внушава страх, с внушения за предполагаеми дизестъри.Ето как може да звучи предполагаемо внушение за страх:Столицата на България София се намира на активна сеизмологична зона. Земетресение с много разрушителен характер би довело да тежки последици на 80 процента от бедното население, което живее там. Повечето хора даже не застраховат имотите си. Отделно голяма част от сградния фонд е стар и амортизиран, а не малко от новите сгради са строени при неясни стандарти. Това може да се окаже бедствие за притежателите на имоти, чиято къща е най-големият им актив и значителен дял от нетното им състояние, посочват от банката. Това ще има непропорционално вредно въздействие върху домакинствата с ниски и средни доходи. Впрочем и Сан Франциско на земетръсна зона. Известно е, че най-скъпият щат на САЩ е разположен върху силно земетръсна зона, и почти всеки ден има слаби трусове, с които хората са свикнали, но сега самите сеизмолози бият камбаната за сериозна опасност от страховито зеещата цепнатина San Andreas. Ако тя се пропука още по-дълбоко, ще потопи Калифорния и съседния щат Невада под нивото на Тихия океан, така че Аризона и Небраска ще се окажат с излаз на вода. Излиза, че вероятността от земетресение, с непредвидими ефекти и много по възможно, отколкото ала-бала зотоплиско. Но Гретениската религия плаши хората денонощно с идващия апокалипсис!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още