Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наем на жилище в столица или провинция - в Лондон ценовата премия е най-висока

В Лондон средният месечен наем е 1912 евро в сравнение с 820 евро средно за страната

Наем на жилище в столица или провинция - в Лондон ценовата премия е най-висока

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Лондон е европейската столица, в която наемателите на жилище плащат най-висока премия в сравнение със средното ниво на наемите в национален мащаб, сочат данни на сайта за имоти под наем Spotahome, цитирани от Property Wire.

От компанията са анализирали разходите за наем на жилище в европейските столици и съответните държави, за да установят в кои столици е най-скъпо да живееш под наем в сравнение със страната като цяло.

Според усреднените данни в проучването наемът на жилище в столичен град в Европа би струвал 860 евро на месец, с 35% повече от наема на имот извън столицата (635 евро).

Въпреки това в Лондон премията, която наемателите плащат, достига 133%, като там наемът е 1912 евро на месец в сравнение със средния наем за Острова като цяло в размер на 820 евро.

В Париж тази премия също е доста висока - наемателите там трябва да отделят 1149 евро месечно за жилищните си нужди, докато средният наем във Франция е 664 евро - премията в този случай е  73%.

Стокхолм е на трето място по отношение на висока премия, като средният месечен наем там е с 59% по-висок от средната стойност за Швеция като цяло.

Столицата на Кипър Никозия е единственият град, в който разходите за жилищен наем са по-ниски от тези за страната като цяло. Със среден месечен наем от 499 евро жилищата в столицата са с 9% по-изгодни от средното ниво за Кипър (549 евро).

В други градове пък разликата между наемите в столицата и страната не са толкова значителни. Такива са Люксембург (3%), Рига (14%) и Брюксел (16%).

"Решението да живееш в столица, независимо коя, почти винаги ще ви струва по-скъпо заради силното търсене на имоти и често ограничената наличност. Това се определя най-вече от хората, които се местят заради работата си, тъй като тези градове обикновено предлагат повече възможности за професионална реализация", коментира Надя Бът, мениджър на Spotahome.

По статията работиха: Десислава Попова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Работата от разстояние засилва търсенето на жилища в Гърция