IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празните жилища под наем в Манхатън достигат рекорд през август

Предлагането в популярния квартал на Ню Йорк е нараснало над два пъти за една година

10:15 | 11.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Апартаментите в Манхатън се трупат на пазара и става все по-трудно да бъдат запълнени, пише Bloomberg.

Обявите за жилища под наем са скочили до рекордните 15 025 в края на август, над два пъти повече от наличностите година по-рано, сочи доклад на компаниите Miller Samuel Inc. и Douglas Elliman Real Estate. Свободните жилища в квартала са достигнали нов връх от 5,1%, докато през август миналата година те са били под 2%. Жилища Жилища

Наемателите имат малко основания да подписват нови договори за наем в Манхатън, тъй като повечето офиси в Мидтаун все още са празни, а повторното отваряне на държавните училища все още не е окончателно решено. Не всички хора, които са напуснали квартала по време на коронавирусната блокада, са се завърнали, а тези от тях, които искат да останат в града, получават по-голяма площ за по-малък наем в Бруклин и Куинс.

„Промяната на наемния пазар е внезапна и значителна в краткосрочен план“, коментира Джонатан Милър, президент на Miller Samuel. „Докато не видим стабилизиране на миграцията извън града или някакъв стимул за връщане на хората, очакваме наемите да продължат да намаляват“, допълва той.

За да привлекат наематели, собствениците на имоти в Манхатън предлагат отстъпки като безплатни месеци или плащане на комисионите на брокерите в 54% от новоподписаните наемни договори. Това е рекорден дял от началото на воденето на статистика от двете компании отпреди близо десет години. Когато се вземе предвид стойността на стимулите, наемите намаляват със 7,7% до средно 3161 долара.

Наличностите в квартала може да са дори по-големи, ако се вземе предвид колко много наематели опитват да преотдадат жилищата си. В града броят на наемателите, които търсят хора, за да поемат съществуващите им договори за наем, е скочил със 158% на годишна основа през август, показва проучване на RentHop.

Във финансовия район на Манхатън обявите за преотдаване в RentHop са нараснали с 50% спрямо предходния месец. Те са се увеличили със 7,1% в Йорквил.

Наемите в Бруклин са останали относително стабилни, въпреки че обявите в квартала са нараснали над два пъти, сочат данни на Miller Samuel и Douglas Elliman. Средният размер на наемите е намалял с 1,4% до 2878 долара.

В северозападен Куинс, където луксозните кули в Лонг Айлънд изтъкват лесния достъп до Мидтаун, нови наемни договори са намалели с 32% на годишна основа до 213, съобщават компаниите. Отстъпки са предложени по 59% от тези сделки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още