IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделките с бизнес имоти в САЩ са ударили нов рекорд миналата година

Ръстът се дължи най-вече на апетита на инвеститорите към апартаменти и индустриални имоти

10:13 | 21.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Сделките с бизнес имоти в САЩ са достигнали нов рекорден връх от 809 млрд. долара миналата година, след като пазарът е успял да се възстанови от дълбините на пандемията, сочат данни на Real Capital Analytics, цитирани от Bloomberg.

Апетитът на инвеститорите към апартаменти и индустриални имоти до голяма степен е причина за ръста, съобщава компанията.

Цените са нараснали с рекордните 23% в индекса на Real Capital, който обхваща офиси, индустриални имоти, търговски площи и апартаменти. Макар че възстановяването от „породените от паниката цени“ през 2020 г. е причина за част от растежа, повишаването на печалбата от складове и апартаменти е накарало инвеститорите да плащат повече за тези активи, отбелязва компанията.

Цените на офисите също са нараснали леко, подкрепени основно от имотите в покрайнините.

Търсенето на бизнес имоти се е увеличило през миналата година, тъй като инвеститорите са станали по-оптимистично настроени към възстановяването на САЩ. С нарастването на броя на ваксинираните хора компаниите започнаха да връщат служителите в офисите, посещаемостта на търговските обекти и туризмът нарастват, а заетостта на апартаментите се увеличава.

Пазари с голяма концентрация на многофамилни жилища и индустриални имоти отчитат по-голямо оживление. Далас е най-горещата точка за инвестиции, а Манхатън е на девето място, най-слабото класиране на централния квартал в Ню Йорк в историята, сочат данните от доклада.

„Офис секторът все още е преследван от несигурност, а компаниите насочват поглед към съседни пазари, затова Манхатън фундаментално е неструктуриран да оглави класацията“, посочват от Real Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още