IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото с ръст от 1%, след като Тръмп подписа бюджета на САЩ

Със съгласието си да подпише документа, се смята, че Тръмп е осигурил споразумение, че преговорите за допълнителна икономическа помощ ще продължат

09:19 | 28.12.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Спот цената на златото нарасна с 1% до 1895,03 долара за тройунция,  а цената на среброто се повишава с 3,6% до 26,7601 долара за тройунция, след като американският президент Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката на стойност 900 милиарда долара и бюджета на федералното правителство за 1,4 трилиона долара, предава Bloomberg TV Bulgaria. Подписът на президента слага край на несигурността за милиони американци, останали без работа и пострадалите от пандемията малки бизнеси. Пакетът за облекчение вероятно ще бъде последният основен законодателен акт, подписан от Тръмп, чиито надежди за преизбиране бяха провалени до голяма степен благодарение на решенията му взети за справяне с пандемията. Новоизбраният президент Джо Байдън заяви, че ще настоява за още повече стимули, след като встъпи в длъжност в началото на следващата година.

бл бл

Златото се готви за най-голямата си годишна печалба от десетилетие. Графика: Bloomberg

Златото отчита първата месечна печалба от юли след поредица от загуби, предизвикани от разработването на ефективни ваксини срещу Covid-19. През 2020 г. като цяло златото се възползва от постоянното отслабване на американската валута, откакто достигна своя връх през март, както и от безпрецедентните фискални и парични стимули.

Относно бюджета на САЩ за догодина трябва да уточним, че президентът е подписал законопроекта в оригиналния му вид, предвиждащ плащане в размер на 600 долара на човек. Тръмп разкритикува тази сума и поиска плащане от 2000 долара на човек.

Пакетът за икономическа помощ е част от бюджет от 1,4 трилиона долара, който ще позволи на правителството да работи до септември 2021 г. Със съгласието си да подпише документа, се смята, че Тръмп е осигурил споразумение, че преговорите за допълнителна икономическа помощ ще продължат.

По-рано президентът направи видео послание, в което нарече пакета за икономическа помощ "срам" и критикува бюджета за 2021 г., който преди това беше приет от двете камари на Конгреса.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Тази информация може да бъде интересна за полегналия тлъст мъж напреко на леглото до чекмеджето с кюлчета злато, евра с 500 номинал и голия пищов. Макар че той обича друго число - 200, с което оправя когото си иска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още