IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед ще разгледа офертата на Deutsche Bank за лоша банка

Според FT обаче американските власти ще се противопоставят на плановете на германците

14:51 | 24.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив

Федералният резерв може да постави под въпрос предложението на Deutsche Bank да свие или дори да затвори големи части от търговската си дейност извън Европа, съобщава Financial Times, позовавайки се на свои източници. По-рано този месец медията писа, че германският кредитор се готви да създаде така наречената "лоша банка", която ще разполага с активи до 50 млрд. евро.

Източниците на изданието твърдят, че служителите на Федералния резерв са разговаряли с ключови фигури в банката, за да поискат допълнителна информация за нейните планове. Твърди се, че те са загрижени относно тази стратегия поради несигурността, която тя може да окаже върху целия финансов портфейл на банката в Съединените щати. Източниците на FT поясняват, че Федералният резерв настоява да знае как подобна промяна ще се отрази на операциите на големия германски кредитори.

Новината се случва в период, в който Deutsche Bank се изправя пред нарастващ контрол върху дейността ѝ в САЩ. Последните информации сочат, че американските федерални и държавни органи разследват немската банка за пране на пари и други потенциални нарушения, докато група сенатори от Демократическата партия поискаха да се разгледат финансови транзакции през Deutsche Bank на президента Доналд Тръмп.

Освен това главният оперативен директор на банката за Северна и Южна Америка подаде оставка в началото на месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още