Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Коронавирусът удря силно авиационното звено на General Electric

Поделението за здравеопазването на GE обаче отчита ръст на приходите със 7%

Коронавирусът удря силно авиационното звено на General Electric

Снимка: Bloomberg

General Electric отчете рязък спад на приходите през първото тримесечие на годината. Компанията е регистрирала общи приходи от 20,524 млрд. долара, което представлява спад от 8% на годишна база. Индустриалният гигант отчита печалба от 5 цента на акция, информира CNBC.

„COVID-19 оказа съществено въздействие върху нашите резултати от първото тримесечие, особено в авиацията“, казва в изявление изпълнителният директор Лари Кълп.

След като глобалните пътувания бяха спрени, авиационният бизнес на General Electric отбеляза спад на приходите с 13% до 6,892 млрд. долара на годишна база през тримесечието, като печалбата на компанията се е понижила с 39% до 1,005 млрд. долара. Поръчките също са намалели с 14%.

Още по темата

Поделението за здравеопазването на GE обаче отчита ръст на приходите със 7% до 5,292 милиарда долара, а печалбата на сегмента нараства до 896 милиона долара.

Кълп заяви, че компанията планира орязване на разходите си с повече от 2 милиарда долара. Отчетът на GE също показа, че индустриалният гигант очаква това тримесечие да бъде по-лошо от първото.

„Второто тримесечие ще бъде първото пълно тримесечие под натиска на COVID-19 и GE очаква финансовите му резултати да намаляват последователно“, заявиха от GE. Компанията обяви по-рано този месец, че оттегля прогнозата си за 2020 г.

Акциите на General Electric поевтиняха с 2,2% в предборсовата търговия. Книжата на компанията регистрират спад в цените си с 40% от началото на годината.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Сътресенията между САЩ и Китай помрачиха старта на сесията на Wall Street*