IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Гневът в обществото е предизвикан от фалшивите новини

Президентът на САЩ заяви, че ще изкара армията, за да опази границата с Мексико

17:10 | 25.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес в любимата си социална мрежа Twitter, че "гневът" в американското общество е "предизвикан от преднамереното лъжливо и неточно отразяване на събитията от традиционните медии", предаде Асошиейтед прес.

Правоохранителните органи разследват изпращането на пакети с взривни устройства и други подозрителни пакети до изтъкнати демократи, сред които Барак Обама и Хилари Клинтън, както и до CNN.

Без изрично да споменава взривните устройства, Тръмп написа: "Голяма част от гнева, на който сме свидетели в нашето общество, е предизвикан от преднамереното лъжливо и неточно отразяване на събитията от традиционните медии, което аз наричам "фалшиви новини". Тръмп често нарича информации, които не харесва "фалшиви новини", отбелязва Асошиейтед прес.

Според президента ситуацията с "фалшивите новини" се е влошила, а традиционните медии трябва да "променят поведението си, и то бързо".

Взривно устройство, изпратено до CNN, предизвика евакуирането на сградата Time Warner в Ню Йорк, но никой не пострада.

Също в Twitter Тръмп съобщи, че ще изкара армията, за да опази границата с Мексико. В момента към американско-мексиканската граница през територията на Мексико се движи керван от централноамерикански мигранти, предаде Ройтерс.

"Изкарвам армията заради тази национална извънредна ситуация. Те ще бъдат спрени!", написа Тръмп.

Засега представителите на Белия дом и Пентагона не са отговорили на запитванията за коментар във връзка с разполагането на армията и извънредната ситуация, за която говори президентът.

Преди президентските избори през 2016 г. Тръмп обеща да построи стена по южната граница на САЩ с Мексико.

Намирането на средства за неговото знаково обещание от предизборната кампания се оказа обаче бавен процес, отбелязва Ройтерс.

През април, недоволен от липсата на напредък по въпроса за стената, Тръмп нареди на Националната гвардия да помогне за охраната на границата в района на четири югозападни щата. В момента има 2100 бойци на гвардията по границата в щатите Тексас, Ню Мексико, Аризона и Калифорния.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още