IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп планира да се кандидатира за втори мандат през 2020 г.

Той не смята, че има представител на Демократическата партия, който може да го победи на изборите

09:15 | 15.07.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера в интервю, че планира да се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020 г., предаде Ройтерс, цитирайки британският в. "Мейл он сънди".

В отговор на въпрос на журналиста Пиърс Броснан дали ще се кандидатира, Тръмп заявява, че има такова намерение. "Изглежда, всички искат да го направя", добави президентът на САЩ. Той не смята, че има представител на Демократическата партия, който може да го победи на изборите.

Нарушавайки британския протокол, Тръмп разкри също, че е обсъдил Brexit с британската кралица Елизабет Втора. "Тя заяви, че това е много, много сложен проблем и е права. Мисля, че никой не знаеше колко точно сложен ще се окаже", обясни президентът на САЩ. "Всички мислеха, че ще е "О, това е просто, присъединяваме се или не се присъединяваме, или нека да видим какво ще се случи", добави той.

"Тя е невероятна жена, толкова е умна, толкова прекрасна, като казвам прекрасна - имам предвид вътрешно и външно. Това е прекрасна жена", добави Тръмп, описвайки кралицата. В отговор на въпрос дали тя го е харесала, той заяви, че не би искал да говори от нейно име, но може да каже, че той е харесал нея.

"Разбирам се прекрасно с него, да", потвърди още президентът на САЩ, визирайки севернокорейския лидер Ким Чен-ум. "Той е много силен, има страхотен характер, забавен и твърд е, добър в преговорите", заяви Тръмп. В отговор на уточняващ въпрос дали Ким е безжалостен диктатор, той заяви "Разбира се, че е, безжалостен е, но има и други като него".

Президентът на САЩ беше по-сдържан по отношение на предстоящата си среща с руския си колега Владимир Путин. "Мисля, че вероятно можем да се разберем много добре", подчерта той. "Някой ме попита дали сме врагове или приятели? Аз казах, че е прекалено рано да се каже", заявява Тръмп. "Точно в момента бих казал, че сме съперници, но за САЩ, а честно казано и за Великобритания и други места, да се разбираме добре с Русия, Китай и всички тези други места...това е нещо добро, а не лошо. Това е нещо наистина хубаво", подчерта той.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
lyusien
преди 5 години
Шансовете му не са особено големи Следващия американски президент ще бъде демократ и ще се казва Майкъл Блоомберг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
добър е ! ... слагаш речниковия запас и изразителните средства на Тръмп с/у речниковия запас и изразителните средства на Туск и се чудиш да ревеш ли да се смееш ли ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още