Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wall Street започва с оптимизъм благодарение на силния сезон на отчетите*

Оптимизмът на трейдърите е повишен и от благоприятните икономически данни

Wall Street започва с оптимизъм благодарение на силния сезон на отчетите*

Снимка: gettyimages

Основните индекси на Wall Street започват борсовата сесия в петък на зелена територия, тъй като инвеститорският оптимизъм е повишен от благоприятните икономически данни и успешния старт на сезона на корпоративните отчети, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 62 пункта, или 0,21%, до ниво от 29 354,56 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 8 пункта, или 0,25%, до ниво от 3325,09 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,22%, или 20 пункта, до ниво от 9377,55 пункта.

Китайското индустриално производство се е увеличило с 6,9% на годишна база, надвишавайки очакванията на анализаторите. Общо китайската икономика е нараснала с 6,1% през 2019 г. Въпреки това през миналата година втората по големина икономика в света е отчела най-бавния темп на нарастване от 1990 г. насам.

Жилищното строителство в САЩ е нараснали с около 17% през декември, достигайки най-високото си ниво за последните 13 години.

Увеличенията от петък се добавят към стабилното седмично представяне. В края на сесията в четвъртък индексите S&P 500 и Dow са отчели повишения от над 1,5% на седмична база, докато бенчмаркът Nasdaq е бил с около 2% по-висок в сравнение със седмица по-рано.

Корпоративните отчети също надминават очакванията всеки ден. Повече от 8% от компаниите в S&P 500 са представили своите тримесечни отчети до момента, показват данните на FactSet. Около 72% от тях са отчели по-висока от очакваната печалба.

Още по темата

Публикуваните в петък тримесечни резултати на Schlumberger оскъпиха акциите на компанията. Печалбата на CSX също надмина очакванията, но акциите й поевтиняха с повече от 1%.

Големите банки като Goldman Sachs, Bank of America и Morgan Stanley също отчетоха тримесечни резултати, които надхвърлиха очакванията по-рано тази седмица.

„Рисковите активи започват добре 2020 г.“, каза Грегъри Фаранело от AmeriVet Securities. „Възвращаемостта през миналата година беше изумителна. Но ако вземете предвид края на 2018 г. както по отношение на акциите, така и за вземанията, нещата не изглеждат толкова звездни“, добави той.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст до съответно 1,848% и 2,307%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,57 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,36% на ниво от 1,1095 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 23 цента до 64,85 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 9 цента до ниво от 58,61 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,37% до ниво от 1556,20 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:26 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow прибави близо 370 пункта в края на работната седмица