IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията, която печели от свития пазар на труда

Германският аналог на LinkedIn - Xing, продължава да се възползва силно от търсенето на квалифицирани служители от компаниите

20:09 | 03.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Xing иска да промени името си на New Work. <em>Снимка:&nbsp;Xing&nbsp;</em></p>

Xing иска да промени името си на New Work. Снимка: Xing 

Германската мрежа за кариерно развитие Xing продължава да се възползва силно от търсенето на квалифицирани служители от компаниите. През първите три месеца на годината порталът за работни места и конкурент на LinkedIn значително увеличи приходите от продажбите и печалбата си. Приходите са се увеличили с 18% до 62,6 милиона евро, обяви Xing в петък в Хамбург. Печалбата преди лихви, данъци, амортизация (Ebitda) се покачи с една пета до 17,7 милиона евро.

„Бизнес звеното B2B E-Recruiting, което помага на отделите по човешки ресурси да намерят квалифицирани работници, отново беше най-силният двигател за продажбите", пояснява изпълнителният директор на групата Томас Фолмолер. Приходите в тази област са нарастнали с почти една трета до 31 млн. евро. Към края на първото тримесечие Xing има 15,9 милиона членове. Като цяло компанията е спечелила 8,9 милиона евро от януари до март.

В началото на април Xing придоби портала за обяви за работа за IT специалисти Honeypot за 22 млн. евро. При постигането на определени цели цената може да достигне 35 млн. евро.

За разлика от обичайния случай, компаниите използват тази платформа, за да кандидатстват за работодатели на потенциални служители, а не обратното.

През втората половина на годината Xing иска да промени името си на New Work. Промяната обаче трябва да бъде одобрена преди това от годишното Общо събрание в началото на юни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още