IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ трябва да решат до петък дали ще отложат забраната на TikTok

След изслушването в четвъртък областният съдия Карл Николс даде срок до 14:30 ч. в петък местно време Вашингтон да вземе решение

20:51 | 24.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Администрацията на президента Доналд Тръмп трябва да отложи влизането в сила на забраната си за TikTok, насрочена за неделя, или до петък да оспори иска на китайския собственик на приложението за съдебно нареждане за временното му блокиране, съобщава Bloomberg.

Собственикът ByteDance се опитва да отложи влизането в сила на ограниченията, като междувременно продължава да си набавя нужните разрешения от администрацията за продажбата на американския си бизнес на Oracle и Walmart.

След изслушването в четвъртък областният съдия Карл Николс даде срок до 14:30 ч. в петък местно време Вашингтон да избере дали да отложи мярката, влизаща в сила в неделя, или да подаде документи срещу иска на ByteDance. Ако властите не се съгласят да отложат мярката, то съдията ще насрочи ново изслушване за неделя сутрин.

По-рано днес стана ясно, че TikTok е поискала американски съдия да блокира заповедта на администрацията на Доналд Тръмп.

Федерален съдия в Сан Франциско в събота издаде предварителна заповед, блокираща влизането в сила на нареждането за блокиране  на Министерство на търговията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още