IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok е свалила над 7 млн. акаунта на деца под 13-годишна възраст

Компанията засили действията си срещу подобни нарушения, след като беше глобена в САЩ

12:13 | 01.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

TikTok заяви, че е премахнала повече от 7 млн. акаунта „от цялото TikTok преживяване“ през първото тримесечие на 2021 г., защото потенциално принадлежат на деца под 13-годишна възраст, пише Axios.

Защо това е важно – това е първият път, в който технологичният гигант разкрива данни за акаунтите, с които трябва да се справи, защото вероятно принадлежат на деца.

Преди време New York Times писа, че близо една трета от дневно активните потребители на TikTok в Съединените щати са под 14-годишна възраст.

Минималната възраст за използване на пълните функционалности на TikTok е 13 години. Ако потребители под 13 използват TikTok или публикуват съдържание, без да разкриват правилно възрастта си, те ще бъдат премахнати от платформата.

В момента TikTok има специална секция в приложението в САЩ, която включва подбрано съдържание за деца под 13 години. Тя не позволява на деца под тази възраст да публикуват видеа или коментари, въпреки че някои групи за защита на децата твърдят, че тези ограничения могат да бъдат заобиколени, тъй като много деца лъжат за рождената си дата.

TikTok се опитва по-агресивно да адресира проблема с общността от деца под 13-годишна възраст, откакто през 2019 г. беше принудена да плати глоба от 5,7 млн. долара на Федералната търговска комисия заради нарушения на детската неприкосновеност.

През януари приложението въведе нови настройки за сигурност по подразбиране за тийнейджъри. През август пък пусна нова функция „Family Pairing”, която позволява на родителите да контролират колко време прекарват децата им в приложението и кой може да им изпраща съобщения. През ноември добави повече инструменти за съблюдаване, включително позволи на родителите да контролират дали тийнейджърите могат да търсят съдържание.

TikTok твърди, че е премахнала над 7 млн. акаунта по подозрение, че принадлежат на деца под 13 години.

Що се отнася до съдържанието, TikTok посочва, че през първото тримесечие е свалила 61 951 327 видеа в глобален мащаб за нарушаване на правилата ѝ. Това е под 1% от всички видеа, качени в платформата. По-голямата част (91,3%) са идентифицирани и премахнати преди потребител да сигнализира за тях.

Повечето свалени видеа са от САЩ, следвани от Пакистан, Бразилия и Русия.

Същевременно компанията пусна първата си програма за сигнализиране за бъгове, при която компенсира потребителите на TikTok или хора извън компанията за подаване на сигнали за проблеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още