IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok открива център за прозрачност, за да се справи с критиките

Центърът ще е в Съединените щати и трябва да отвори врати през май

21:12 | 11.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg</em></p>

Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg

Платформата за споделяне на видео TikTok заяви, че отваря ново звено в Лос Анджелис, което има за цел да предлага по-голяма прозрачност по отношение на нейните операции - пореден ход на китайското приложение за адресиране на притесненията на американските власти, пише Wall Street Journal.

Днес TikTok обяви, че новият ѝ “център за прозрачност” трябва да отвори врати през май в основния център на компанията в Съединените щати. Той ще помогне на външни експерти да виждат как екипите в компанията модерират съдържанието. Евентуално той ще дава информация и за изходния код на TikTok, както и за усилията на компанията в посока опазване на данните и сигурност, допълва организацията.

Бързият растеж на TikTok предвизвика въпроси от страна на американските власти, които са притеснени, че тя може да представлява заплаха за националната сигурност, защото е собственост на китайския конгломерат ByteDance.

В края на миналата година американските регулатори започнаха да разглеждат въпроса дали TikTok представлява реална заплаха, след като депутати обявиха, че са притеснени, че компанията цензурира съдържание, за да задоволи исканията на китайското правителство. Освен това може да предоставя данни на Пекин.

TikTok каза, че не е и няма да споделя американски потребителски данни с китайското правителство. Приложението имаше 24 млн. активни потребители в Съединените щати към януари тази година, сочат данни на App Annie.

Повече подробности за новия център за прозрачност не са обявени.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още