IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple тества влизане в iCloud с Face ID и Touch ID

За потребителите функцията ще донесе удобство и по-голяма сигурност

12:03 | 08.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Уебсайтът на iCloud е удобен, когато искате да проверите информация от непознато устройство или просто предпочитате да ползвате браузър, но нуждата да въвеждате парола може да бъде достатъчно неприятна, че да се откажете.

Скоро обаче подобни проблеми може да изчезнат, пише Engadget.

Компанията тества бета сайт на iCloud, който използва Face ID или Touch ID за влизане. За целта ще ви е нужна бета версия на iOS 13, iPadOS или macOS Cataline, но след това е нужно само лицево разпознаване или такова с пръстов отпечатък на съответното устройство на Apple.

Макар че не е сигурно кога ще бъде пуснат този ъпдейт за iCloud, зависимостта му от тазгодишните подобрения на операционната система, предполага, че ще бъде достъпен около септември.

Новите функции могат да се откажат по-полезни, когато се появят. Въпреки че Face ID и Touch ID са създадени преди всичко, за да се грижат за сигурността, те могат да намалят шансовете външни лица да се сдобият с данните за логване чрез различни софтуерни инструменти, допълва 9to5Mac.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още