IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите опасения за бъдещото търсене понижиха цените на петрола*

През тази седмица петролните цени достигнаха най-високите си стойности от края на септември

09:46 | 22.11.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Цените на петрола спадат в петък, след като през седмицата отчетоха най-високите си стойности за последните близо два месеца. Понижението в ранните часове на търговията се дължи на съмненията относно бъдещото търсене, тъй като несигурността около постигането на междинното търговско споразумение между САЩ и Китай продължава да оказва силно влияние, предава CNBC.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 38 цента, или с 0,59%, до 63,59 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американския лек суров петрол WTI певтиняват с 37 цента до 58,20 долара за барел.

През тази седмица петролните цени достигнаха най-високите си стойности от края на септември, след като Ройтерс съобщи, че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и техните съюзници, водени от Русия, вероятно ще удължат срока на съществуващото между тях споразумение за съкращаване на производството с още три месеца, до средата на 2020 г., когато се срещнат във Виена на 5 и 6 декември.

Трейдърите също така бяха обнадеждени от коментарите на китайското министерство на търговията, направени в четвъртък, че втората по големина икономика в света ще се стреми да постигне частично споразумение със САЩ за прекратяване на продължителната търговска война. Анализаторите обаче се опасяват, че разговорите може да изпаднат в застой по отношение на въпроса за премахването на съществуващите мита и така финализирането на сделката да се случи едва през следващата година.

Петролните фючърси поскъпнаха по-рано тази седмица и поради факта, че запасите на петрол в центъра за доставка на WTI в Кушинг, Оклахома, отчетоха най-голямото си понижение за последните три месеца.

Търговците обръщат особено внимателно на въздействието върху производството на петрол, което оказват продължаващите протести в страните от ОПЕК Иран и Ирак.

При търговията с ценни метали цената на златото бележи ръст от 0,25% до ниво от 1467,20 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:21 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
fon
преди 4 години
САЩ достигнаха производство 12,800 милиона барела и ни защитиха от всички пъклени планове на ОПЕК+https://***.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=WCRFPUS2&f=WПотреблението на България е 0.1 милиона, а на Гърция 0.2 милиона барела дневно - увеличение, което САЩ правят за една седмица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още