Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

AT&T очаква тежко второ тримесечие

Компанията не успя да изпълни прогнозата за приходите си

AT&T очаква тежко второ тримесечие

Снимка: Getty Images

Приходите на AT&T за първото тримесечие се оказаха под очакванията на Wall Street, а компанията оттегли прогнозата за финансовите си резултати, тъй като влиянието на коронавируса натежа над силния растеж на броя на месечните мобилни абонати, предава Ройтерс.

Базираният в Далас телекомуникационен гигант е първият от големите играчи в сектора в САЩ, който отчита тримесечните си резултати, предлагайки поглед към устойчивостта на индустрията.  

Цената на акциите на AT&T се повиши с 1% до 30,15 долара преди началото на борсовия ден в САЩ.

Компанията заяви, че пандемията е намалила печалбата ѝ с по 5 цента на акция. Рекламните приходи, които бяха силно засегнати от отлагането на събития на живо, както и по-ниските продажби на мрежово оборудване, са довели до свиване на приходите с 600 млн. долара.

Още по темата

Компанията твърди, че има малка яснота какво я очаква в останалата част от годината, но допълни, че разполага с достатъчно средства, за да плати дивидента и да извършва плащанията по дълга си.

Пандемията на коронавируса предизвика сътресения на капиталовите пазари и принуди компаниите да оттеглят финансовите си прогнози, да свият разходите си и да съкратят редица служители.

За първите три месеца на тази година AT&T е добавила 163 хил. нетни месечни мобилни абонати, надминавайки средната прогноза на Wall Street за 90 700. Компанията заяви, че първото тримесечие е включвало само две седмици от националната блокада в САЩ, ето защо предположи, че второто ѝ тримесечие ще е по-тежко от гледна точка на печалбата и загубата.

AT&T е успяла да привлече повече клиенти, въпреки че над 40% от търговските ѝ обекти останаха затворени.

Компанията заяви, че влиянието на пандемията върху нейната EBITDA е в размер на 435 млн. долара.

AT&T е загубила 897 хил. т.нар. абонати на премиум телевизия, където попадат нейния доставчик на сателитна телевизия DirecTV и малък брой потребители на U-Verse.

WarnerMedia, която усети тежко влиянието на коронавируса, отчете 7,4 млрд. долара приходи, под миналогодишните 8,4 млрд. долара. Очаква се AT&T да пусне видео стрийминг услугата си HBO Max на 27 май.

Общите приходи на компанията достигнаха 42,8 млрд. долара, под прогнозата на Wall Street за 44,2 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Като се изключат някои елементи, печалбата на AT&T е 84 цента на акция, но е под прогнозата за 85 цента на акция, колкото очакваха анализаторите.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Huawei и Cinelibri канят на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020