Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Alexa на Amazon си взе почивен ден в Европа

Повече от 8000 съобщения за проблеми с интелигентните устройства на Стария континент са засечени от Down Detector

Alexa на Amazon си взе почивен ден в Европа

Снимка: Bloomberg LP

Потребители от цяла Европа се оплакват, че интелигентният гласов асистент Алекса на Amazon е спрял да работи. Според Down Detector, уебсайт, който следи за подобни проблеми, има повече от 8000 съобщения за проблеми с интелигентните устройства. Съобщава се, че проблемите са започнали около 7:00 ч. по Гринуич днес, като оплаквания идват от Обединеното кралство, Германия, Ирландия и други части на Европа, предава Forbes.

Потребителите пишат в Twitter, че при подаване на гласови команди към устройствата на Alexa следва или пълна тишина, или съобщения, че „нещо се е объркало" или че Alexa е загубила връзката си. Много от тях се оплакват, че са видели червен светлинен пръстен и искане да опитат отново по-късно. Според съобщенията предполагаемата грешка показва устройствата като „офлайн“, а те мигат с червена светлина вместо обичайната синя.

Към 11 часа по Гринуич услугата започва да се възстановява. Amazon все още не е коментирала предполагаемия срив.

 

Инцидентът се случва, след като в края на декември потребители на Twitter реагираха гневно на съобщението на Кристин Ливдал, че 10-годишната ѝ дъщеря е поискала от Alexa „предизвикателство“ (популярна тийн игра) и виртуалният асистент ѝ е предложил да „включи зарядно устройство за телефон в контакта, след което да докосне другия му край със стотинка” - нещо, което разбираемо може да доведе до пожари, токови удари и тежки наранявания.

Виртуалният асистент е вграден в милиони устройства, включително интелигентни високоговорители и домашни системи, които могат да се използват за управление на уредите в дома.

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Саудитският държавен фонд придобива 5% дял в Nintendo