IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Maps пуска навигация с градски транспорт в България

Навигацията с градския транспорт работи по същия начин, по който и другите видове

11:35 | 02.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снимка: Investor Media Group

Картовата услуга на Google - Google Maps пусна актуализация за потребителите си в България, с която вече прави достъпна и възможността за навигация с използване на градския транспорт за София. Засега столицата е единственият град в страната ни, за който е добавена опцията. Потребителите могат да избират допълнителната опция за напътствия из града.



Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове - с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт.

Ако например искате да стигнете от Летище София, близо до което е нашата редакция, до НДК, приложението ще посочи няколко удобни превозни средства, ще ви навигира как да стигнете пеш до най-близката спирка и допълнителни напътствия – например кога идва следващото превозно средство, на какъв интервал пътува и през кои спирки ще мине.

Актуализацията включва и подобрено меню "За вас", което предоставя специализирана информация спрямо интересите на конкретния потребител. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 4
Shadow1
преди 4 години
Не вярвам да се получи. Твърде несериозни и мързеливи са българските транспортни институции. Даже и да работи днес след 1 месец вече ще е грешно разписанието защото никой няма да му се занимава да качва промените в линиите. А и още 2012 имаше подобни новини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още