Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Опериращата и в България щатска AtScale привлече инвестиции за 50 млн. долара

Представители на мениджмънта пристигат в България за 48-часов маратон от интервюта с родни IT таланти

Опериращата и в България щатска AtScale привлече инвестиции за 50 млн. долара

Снимка: Pixabay

50 млн. долара привлече американската IT компания AtScale, кoято успешно затвори последния кръг от преговори за финансиране, водени от Morgan Stanley. В сделката са участвали нови и предишни инвеститори от Ventures, Wells Fargo и Atlantic Bridge, пояснява компанията.

AtScale, която преди дни обяви, че отваря първия си офис извън САЩ в София, ще използва свежия капитал, за да затвърди технологичното си предимство, коментира вицепрезидентът и генерален мениджър за Европа Момчил Михайлов. 

Още по темата

„Ще внедрим иновации с по-голям акцент върху разширяването на възможностите на продукта и разработване на по-дълбоки връзки в екосистемата на аналитиката“, обясни Михайлов. Освен това AtScale ще ускори инвестициите си в продажбите и маркетинга, както в САЩ, така и в чужбина.

Една от най-важните следващи стъпки за нас е изграждането на технически иновационен център в България“, посочи продуктовият директор на AtScale Скот Хаузър. Той потвърди, че заедно с един от основателите и технологичен директор на компанията Матю Бард пристигат в четвъртък за първи път в България, придружавани от българския им партньор Михайлов.

„Да изградиш най-талантливия екип от дивелъпъри от нулата е изключително вълнуваща, но и много отговорна задача. Затова тримата идваме да се срещнем лично с бъдещи попълнения на нашия дрийм тийм в България и да координираме на място следващите си стъпки“, обясни Бард. По думите му мениджърите ще участват в 48-часов маратон от интервюта с родни IT таланти, но се надяват да намерят време, за да разгледат София.

Неоползотворените данни са пропиляна възможност. Чрез партньорството си с нас компаниите могат да превърнат нестабилните запаси от данни в конкурентно предимство”, категоричен е изпълнителният директор на Morgan Stanley Бурак Аличи.

Очаквайте интервюта с американските мениджъри на в технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Baidu отчете първата си загуба като публична компания