Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Първият служител на Uber излиза от Борда на директорите

Райън Грейвс става основател и главен изпълнителен директор на инвестиционния фонд Saltwater Capital

Първият служител на Uber излиза от Борда на директорите

Снимка: Ройтерс

Първият служител на американската компания за споделено пътуване Uber Technologies Inc Райън Грейвс напуска състава на Борда на директорите от днес. Това посочи самият стартъп в заявление до борсовия регулатор на САЩ.

Грейвс е първият главен изпълнителен директор на компанията, нает от Травис Каланик, след като е отговорил на негов туит, гласял, „Търся 4 предприемачески продуктови мениджъри/на бизнес-убиец за услуга, базирана на местоположението“.

Той подаде оставка от позицията си на старши вицепрезидент по операциите през 2017 г.

На 23 май 2019 г. Райън Грейвс информира Uber Technologies, Inc. („Дружеството“) за намерението си да подаде оставка като член на Борда на директорите, като решението влиза в сила от 27 май 2019 г. Оставката на Грейвс не е резултат от каквото и да било несъгласие между Грейвс и компанията, нейното ръководство, Борда на директорите или която и да е комисия и не касае който и да е въпрос, свързан с дейността, политиката или практиката на дружеството“, пише в заявлението. 

Още по темата

„Райън беше един от ключовите хора, които помогнаха Uber да се оформи в компанията, която е днес. Като ангажиран директор, Райън продължи да добавя стойност към Uber, предлагайки прозрения и преценки, които ни помогнаха да навигираме нагоре и надолу в бизнеса, докато се разраствахме през последното десетилетие. Макар че това е горчив момент, приемаме личното му решение, че това е подходящият момент да се оттегли. Дара и аз сме благодарни за приноса му към успеха на Uber и му пожелаваме всичко най-добро“, коментира председателят на Uber Рон Шугър.

Грейвс напуска борда почти две години, след като Uber назначи Дара Косровшахи за нов изпълнителен директор.

Съобщението се случва само две седмици, след като компанията за споделени пътувания дебютира на Нюйоркската фондова борса. В петък акциите затвориха на ниво от 41,51 долара за акция при пазарна стойност над 69 млрд. долара.

„Грейвс е избран за член на нашия борд на директорите поради опита си като един от първите лидери на нашата компания, и като такъв неговите иновации и опит с високия растеж ще помогнат на компанията“, написа Uber в проспекта си за първичното публично предлагане.

В проспекта Uber заяви, че е купила повече от 1,1 милиона акции от Грейвс. След IPO той притежава 1,9% от Uber, според проспекта.

Грейвс сега е основател и главен изпълнителен директор на инвестиционния фонд Saltwater Capital, който инвестира в компании като Calm и Equator Coffees & Teas.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
И Revolut пуска Apple Pay в България