Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Webex на Cisco достигна близо 600 млн. участници в конферентни разговори

Новата вълна на Covid-19 продължава да подкрепя ръста на потребителите

Webex на Cisco достигна близо 600 млн. участници в конферентни разговори

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Приложението на Cisco за видео конферентни разговори Webex е достигнало 590 млн. участници през септември, а този месец е на път да запише 600 млн. Това е почти двойно на броя от март, когато страните започнаха да налагат блокади заради пандемията, предава Ройтерс.

След като офисите започнаха да затварят врати заради Covid-19, хората се насочиха към подобен тип платформи, за да работят от вкъщи. Това доведе до растежа на услуги като Webex, Zoom Video Communications и Teams на Microsoft.

Въпреки че експанзията на потребителите на Webex започна през март, тя не е спряла, а броят на посетителите в платформата достига исторически върхове през октомври заради новата вълна на Covid-19, коментира Джиту Пател, генералният мениджър на Cisco Systems, който отговаря за сигурността и бизнеса с приложения.

Още по темата

През март Webex достигна 324 млн. участници във виртуални срещи. Zoom се радваше на 300 млн. дневни участници през април, а по същото време Teams имаше 200 млн. Бройките трудно могат да бъдат сравнени, защото е възможно компаниите да използват различни методи за броене, но не споделят какви точно са те.

Zoom и Microsoft са отказали да обявят по-актуални данни.

Webex и Teams първоначално се фокусираха върху бизнес клиентите, а Zoom се ползваше буквално за всичко – от виртуална класна стая до църковни служби.

Въпреки че участниците във виртуалните срещи са се увеличили трикратно спрямо миналата година, много голям дял от потреблението все още идва от компании, твърди Cisco.

Но компанията работи, за да промени това. Webex има нов продукт за училища, който включва възможността за създаване на голяма класна стая, разделяне на класа на по-малки групи и събирането им заедно след това.

„Много агресивно се фокусираме върху образованието“, посочва Пател.

Cisco планира да пусне функция, която да филтрира околния шум, като лаенето на куче или звука на преминаващи коли, благодарение на придобиването на BabbleLabs през август.

„Ще бъде налична за всички потребители на Webex от 30 октомври без допълнителна такса“, твърди Пател, допълвайки, че Cisco остава отворена за повече придобивания, които ще добавят още нови опции в Webex.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Русия погва Google заради пропуски в премахването на проблемно съдържание