IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миньори в Мадан протестираха заради забавени заплати

По думите на протестиращите забавянето на заплатите не се случва за първи път

21:44 | 01.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Миньори в Мадан протестираха заради забавени заплати

Миньорите от „Горубсо” в Мадан спряха работа във вторник и излязоха на протест заради неизплатени заплати, съобщи БНТ. Фирмата им дължи възнагражденията за март и април.

Собственик на „Горубсо-Мадан” АД е Интертръст Холдинг, който има мажоритарен дял в публичното Оловно-цинков комплекс АД.

По думите на протестиращите забавянето на заплатите не се случва за първи път. Според ръководството на рудодобивното дружество причината е в икономическата криза, както и в нередовните плащания от контрагенти и натрупаните заради това загуби.

Изпълнителният директор обясни още, че ако се изпълнят исканията на работниците, дружеството ще остане без средства за производство. В късния следобед работодатели и миньори се споразумяха една заплата да бъде преведена до края на работния ден, а втората до 25 юни.

Според последните налични данни за 2008 г. „Горубсо-Мадан” АД има загуба в размер на 4,2 млн. лв. спрямо 126 хил. лв. печалба за 2007.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още