IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акции на Евроинс спира от вторник

Акции на застрахователното дружество не са търгувани от 12 октомври

13:43 | 23.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Търговията с акции на Евроинс ще бъде спряна от 24 октомври (вторник), като последният ден за търговия е днес, съобщи БФБ – София.

Борсовият оператор прекратява регистрацията на Сегмент акции Standard на Основния пазар на БФБ-София АД емисията в размер на 16,470 млн.  лв., разпределени в 16 470 000 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и с ISIN код BG1100081055.

Решението е взето, след като Комисията за финансов надзор (КФН) отписа компанията от регистъра на публичните дружества, воден от нея. В своите мотиви регулаторът посочва, че в данните и документите, предоставени от Евроинс, са налице необходимите предпоставки съгласно Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК).

Припомняме, че през април „Евроинс Иншурънс Груп“ АД увеличи до 90,7% акционерното си участие в застрахователното дружество, като обяви, че възнамерява да го отпише от Българската фондова борса.

Евроинс Иншурънс Груп е дъщерно дружество на Еврохолд България. Председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов каза през април в интервю за Investor.bg, че причината за планираното делистване е, че Евроинс е изключително малко дружество за размерите на групата и поради неликвидния пазар не дава реална оценка на групата като цяло.

От началото на годината акциите на Евроинс поскъпват с 30,77%, а през последната една година ръстът на цената е с 64,52% при пазарна капитализация от 16,799 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bertram
преди 6 години
Много са бързи тези... интересно защо на БФБ в момента е спрян от търговия инса при положение, че на сайта им пише, че последният ден е днес ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още