IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Калфин: Нужни са мерки, които да предизвикат доверие

Евродепутатът и бивш външен министър също защити правителството на Орешарски - имало потенциал, но му трябва време

19:29 | 22.06.13 г. 21
И. Калфин: Нужни са мерки, които да предизвикат доверие

„Имаше няколко послания от изявлението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. За Брюксел е очевидно, че сегашните шествия са продължение на зимните протести. Освен това липсва реален диалог между управляващите и хората на площада“, каза в предаването „Брюксел 1“ евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин.

Според него единственият изход е да бъдат "предложени мерки, които предизвикат доверие".

„Всяко правителство трябва да има поне 2-3 месеца, за да покаже някакви резултати. Няма как да има ефективност още на първия месец. Факт е, че сегашният кабинет допусна много грешки за кратък период, но въпреки това ще им трябва време, за да изпълнят обещанията си“, посочи евродепутатът.

Според него хората ще продължат да скандират по улиците и при друго правителство. „Те свалиха кабинета на Бойко Борисов. Могат да свалят и този, но така няма да дойде очакваната промяна. Тя може да настъпи единствено когато политиците се съобразят с гражданите. До момента не сме станали свидетели на това, но наистина е нужно време. Аз лично смятам, че правителството на Орешарски има потенциал“, посочи още Калфин.

Той припомни още едно важно нещо, за което призова Барозу. „Председателят на ЕК недвусмислено каза, че ситуацията в страната няма да се промени, ако не бъде постигнат консенсус между политическите сили в името на народа. Визирам и партиите, които не влязоха в парламента“, поясни Ивайло Калфин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Калфа - единствената мярка, която може да ви донесе поне 1% доверие е да подадете ОСТАВКА и да си отидете във вашата любима родина Москва при кремълския шеф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 3
melon
преди 10 години
Ето една работеща идея - гилотина на площада пред двореца. Градската градина временно се загражда с бодлива тел и тези, които искат да предизвикват доверие, като Калфин се настаняват там. Ако има такива, които не искат да предизвикат доверие, но са крадливи негодници - също там принудително. После се събира публика и един по един отиват да предизвикат доверието!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 6
Есхил
преди 10 години
С кого да разговаря правителството. Ясно е че организаторите са се покрили дълбоко, техните външни покровители държат юздите на медиите и ги направляват как трябва да се отразява " протестът" , а големият процент от участниците в него там заработват по няколко десето левки на вечер , или са сеирджии и кибици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
Накратко - у нас, държавата е тази, която пуска метастази и задушава всичко читаво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
Kane,ти имаш ли идея как работи едно държавно предприятие?! Знеш ли каква шуробадженащина е там и как същата работа едно частно предприятие я върши два пъти по-ефективно?! И това даже не е администрацията, където е още по-лошо защото тя е защитена от специален закон и там, понеже не може да се уволнява, ако някой не върши работа просто назначават нов да я върши, а този си остава. Разбери, няма по-голям прахосник от държавата!А за олигарсите - не е ли по-добре да не им се дава възможност да печелят по непазарен начин?! Наскоро излязоха данни, че 75% от ел. енергията се изкупува по скъпи и неизгодни дългосрочни договори. Сключени от държавата! Само че, държавата е толкова беззъба, че не може да стигне до печалбите от тези договори защото всичко заминава в офшорки. И затова товари обикновения човек с убийствени данъци. Да - 50% данък (толкова са реалните данъци у нас), при монополен пазар и неефективна и прахосническа държава си е бавно убийство (което е видно от демографската картина)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 1
rover
преди 10 години
Факт е, че сегашният кабинет допусна много грешки за кратък период, но въпреки това ще им трябва време, за да изпълнят обещанията си, посочи евродепутатът.======================================================================Що за изречение? Като че ли е писано от трейдъра. Никакъв смисъл в него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
Няма защо да му се сърдим на човека. Той просто прави едно много добро описание на житейските възгледи на ***. Вечно някой му е длъжен и вечно всички имат да му дават. Как един път не го чух да каже, че иска нещо да направи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 0
deant
преди 10 години
изобщо няма какво да спорим. намери из нета вица за това как един професор обеснява на студентите си какво е комунизъм. няма по-вярно от това нещо. то бива да си ляв, но крайностите са опасно нещо. и за едно си прав крайно дясното и крайния капитализъм също е опасен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 1
data
преди 10 години
Интересува ме твоето мнение за държавната намеса в условията на държавна администрация от олигархично-партиен тип кат в бг ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 6
kane
преди 10 години
Да Държавата трябва да пречи на бизнесаТя трябва да го регулира, вкарвайки го в нормите и законитеБизнеса сам по себе си няма никаква друг функция освен да търси начини за генериране на печалба. По този му алчен и безкрупулен и брутален за всички останали път към печалба го възпира само държавата и нейните регулатори. Ако няма контрол бизнеса не е нищо повече от един крадец взломаджия в златарски магазин. Разликата е че когато хората крадат хранят деца. Когато бизнеса краде/фунционално така е създаден/ той трупа капитали. Тези натрупани капитали/заради 10% плосък данък в РБ/ са като свежо гориво за ракообразните клетки в обществото - ускоряват делението им. Затова и хората в РБ незнаят за какво иде реч. Те протестират, защото нещо не е наред но незнаят какво. А изобщо незнаят как.Бизнеса не е чак толкова лошо нещо ако е под контрола на държавния апарат/както е в Китай, Швеция, Норвегия, Германия/, но в РБ нещата са извън контрол. И докто той не се върне хората ще живеят зле
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още