IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федералният резерв трябва да гледа напред при формирането на паричната политикa

Централната банка се опасява от продължаването на програмата си за изкупуване на активи, но сега не е моментът за свиването й, посочва бивш икономист на Фед

12:25 | 22.09.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Федералният резерв трябва да гледа напред при формирането на паричната политикa

Решението за времевите рамки на свиването на монетарните стимули от Фед бе обвързано с икономическите данни, посочва Катрин Ман, бивш старши икономист във Федералния резерв. 

Трябва да помним, че това обвързване не касае само постъпващите икономически данни, но и очакваните, защото Фед трябва да гледа напред при формирането на монетарната политика.

До следващото заседание на Фед има голям потенциал за усилване на фискалната спирачка върху икономиката и това според мен е един от аргументите на Фед да не затяга паричната политика в този момент.

Така че преди да пристъпят към свиване, те ще изчакат преминаването през фискалните проблеми и оценяването на икономическите последствия от тях. Може и да няма такива, но аз мисля, че ще са значителни.

Смятам, че Фед се безпокои за печалбите на банките, за това, че жилищният сектор е толкова зависим от програмата им за изкупуване на облигации. Притеснени са и от рекордно високия дял на дългосрочни ДЦК в баланса на Фед. Така че, те се опасяват от продължаването на тази програма, но сега не е моментът за свиването й.

Вижте цялото интервю във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
I
преди 10 години
Нека думите ти бъдат пророчески.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Като говориш за училищата.... Те са мини затвори. Сутрин от седем или осем часа, до три или четири следобяд. Без лична карта не можеш да се качиш на училищния автобус, камери на всеки ъгъл в училище, 55 минути час и пет минути за почивка, забрави да имаш голяма нужда, няма време за това, 20 минути обяд, задължително прието със закон генетична храна в училищната кафетерия, плюс, много училища нямат прозорци и по цял ден децата са само и единствено на изкуствена светлина!!!!!!!!Аз лично спрях голямата си дъщеря от училище по тази причина, докато не дойде време за средното, където поне сградата има прозорци!!!!Ползата, че ни разпиляха по света е, че видяхме *** им демокрация и претенции за култура!Ние сме имали и имаме абсолютно всичко, за да сме най-щастливия народ на света, но много мераци има за земята ни!Земята трябева да остане на България, скоро българите ще се върнат назад, така, както поляците изпразниха Чикаго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 0
I
преди 10 години
Частния ФЕД раздава пари на приближените до него частни банки. С тези пари те изкупуват света. Дори и да колабира Долара,което може и да е целта, активите като сгради, земя, природни ресурси и бизнеси ще запазят стойността си - активите са хедж срещу инфлации и хиперинфлации.Сткмистиката им казва, че нямат инфлация на ОСНОВНИТЕ ПРОДУКТИ, но студентите им са задлъжняли към системата с трилиони долари. Образованието е станало много скъпо.Болшинството от хората спят, дори когато са будни. Липсва им образование за финансовата система, която не се изучава в училище.Случайност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Стогодишната частна война на ФЕД с Америка, дава резултат!Америка не произвежда дори обувките си, затова пък консумира всякакви изкуствени *** произведени в Китай. Потърси хавлия от памук, потърси одеяло, което да не се наелектризира само като го погледнеш. Или пък обувки, които да ти грабнат окото с качество и изящност. Не че няма, но разликата в цените е от пъти до много пъти. И не е по джоба на тоя докаран до социални помощи, с една дума, безмислен живот!Бернанке го няма, а на ФЕД са почти вързани ръцете от съвсем други процеси, но да не влизам в конспиратичните теории, макар и СЛАВА БОГУ верни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
lozkhris
преди 10 години
ФЕД отдавна прекали, това е ясно на всички,а най-вече на самия ФЕД.Но просто нямат никакъв избор.Спрат ли печатането ще лъсне голата истина,че за 5 години никой не си е мръднал пръстта да реформира продънената финансова и социална система на САЩ.Че правителството само раздава помощи,че то,заедно с ФЕД са токсично свързани и зависими от банките и Уол Стрийт,а те могат, знаят и искат да продължават да крадат така, както и преди.Корпорациите стоят върху планини от кеш,работните места се топят заради поклоните към Китай,спестяванията на масата американци отдавна не съществуват,а средната класа скорострелно се топи.ФЕД знае,че не е далеч денят,когато цялата тая пясъчна кула ще се сгромоляса,но упорито отказва да вземе мерки - вместо това отлага решението на проблемите с печатане на пари с тъпоглавата цел да обезцени долара и да раздуе активите,като повтаря до втърсване,че така се бори с дефлацията.Всъщност дефлация няма,има инфлация и тя е около 7%.Но стъкмистиката е мощна машина....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още